Infraproject Bouwmensen

Germ en Stefan, 2 studenten van ROC Friese Poort Infra waren samen met de vakmensen van de WMR uit Rinsumageest verantwoordelijk voor de uitvoering van het project bij Bouwmensen in Leeuwarden. De wens van Bouwmensen; een renovatie van het terrein waarbij efficiënter en effectiever gebruik gemaakt wordt van de vierkante meters. Een mooie uitdaging voor de studenten. Samen met professionals van Witteveen Surhuisterveen is de voorbereiding gedaan. Een geweldige kans om landmeten, tekenen en calculeren gelijk in de echte praktijk toe te passen.

In een kort gesprek met beide studenten tijdens de afwerking van dit project wordt al snel duidelijk dat er veel geleerd is. Er achter komen dat de breedte van een parkeerterrein er bij de voorbereiding op tekening goed uit ziet, maar dat het in de praktijk toch anders is. Of je realiseert je dat de bekabeling voor de lantaarnpaal toch op een heel andere plek moet eindigen. Tja, dan moet je met de hand nog even aan de slag. En dat puin onder de bestrating is niet meest prettige ondergrond om de schep in te zetten.

Germ en Stefan geven beide aan dat dit de beste manier is om theorie aan de praktijk te koppelen. Want ter plekke moesten de heren met regelmaat toelichten waarom ze iets zo bedacht hadden. In zo’n project zijn studenten verantwoordelijk, met natuurlijk back-up van projectleiders/uitvoerders van het bedrijf, van begin tot het eind. En dat creëert enorm veel mooie leermomenten.