Infra & groen event – donderdag 20 juni 2019

Samen FIKS nodigt u van harte uit voor het infra & groen event op donderdagmiddag 20 juni 2019 op het Provinciehuis in Leeuwarden. Tijdens deze middag laten we u kennismaken met al die mooie projecten, die mede mogelijk zijn gemaakt vanuit de driehoek van bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Daarnaast neemt Milan van der Meulen, Climate Reality Leader u mee in zijn visie op duurzaamheid van de nieuwe generatie en vertellen topsportster Reina Anema en coach Siep Hoekstra hun persoonlijke verhaal over doelen nastreven en de top bereiken.

Programma
13.30 – 14.00 uur – Inloop
14.00 – 14.15 uur – Welkom door Douwe Snoek, voorzitter Samen FIKS
14.15 – 15.15 uur – Milan van der Meulen, Climate Reality Leader
15.15 – 15.45 uur – Topsporter Reina Anema en Siep Hoekstra over hoe bereik je de top
15.45 – 16.00 uur – Pauze
16.00 –  16.45 uur – Pitch studenten en bedrijven
16.45 – 17.30 uur – Netwerkborrel

Lees meer over de spreker onderaan de pagina

Praktische info
  • Datum: donderdag 20 juni 2019
  • Tijden: 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Provinciehuis, Tweebaksmarkt 52 – 8911 KZ Leeuwarden

Wil jij als student of wilt u als professional bij dit event aanwezig zijn? Iemand meenemen naar het event? Dat kan! Vermeldt dit dan bij inschrijving. Samen bouwen we aan de medewerker van morgen. Neem daarom het legosteentje, welke u bij eerdere correspondentie heeft ontvangen, mee naar het event.

Vragen?
Schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen of opmerkingen heeft. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 058 284 65 00 of info@samenfiks.nl

Meld je aan voor hét infra & groen event

Over de sprekers

Milan van der Meulen
Milan van der Meulen (24) is een visie-georiënteerde ondernemer, gepassioneerd in actuele thema’s en wereldwijde transitie. In 2013 richtte hij samen met zijn broer Patrick enie.nl op. Enie.nl is een landelijke zonne-energie leverancier die mensen en bedrijven laat overstappen op zelf opgewekte duurzame energie om zo een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. In 2015 werd Milan benoemd tot Climate Reality Leader na een opleiding van de voormalige Vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore. Waarna hij sinds 2016 betrokken is bij het regio-management voor het Climate Reality Project in de Benelux. Op deze manier heeft hij zich gecommitteerd aan een dynamische groep van internationale wereldveranderaars die het debat over klimaatproblemen en duurzaamheid vormgeven. Daarnaast werd Milan in 2016 gerankt in de Top 3 beste jonge ondernemers van Nederland, geselecteerd door het gerenommeerde ondernemersplatform Sprout, en staat hij al twee jaar op rij in de Duurzame Jonge 100. Milan neemt ons mee in zijn visie op duurzaamheid vanuit het perspectief van de nieuwe generatie.

Reina Anema
Reina Anema begon als vierjarig meisje met het schaatsen op natuurijs bij haarouders voor de deur in Gorredijk. Anema werd lid van de Hardrijders Club Heerenveen en via de gewestelijke selectie kwam ze met dispensatie bij Jong Oranje. Anema werd vervolgens tijdens het NK junioren in 2009 kampioene bij de C-junioren. In het seizoen 2010-2011 maakte ze haar debuut op het NK allround voor senioren, waar ze als 17e eindigde. Tijdens het NK afstanden in 2016 reed zij op de 1500 en 3000 meter in de top acht, voldoende om zich als eerste reserve te melden voor het ISU EK Allround in Minsk. In 2017 maakte Anema haar wereldbekerdebuut in Salt Lake City op de 3000 meter. Begin november 2018 wist Anema zich met twee vijfde plaatsen op de 3000 en 5000 meter op eigen kracht te plaatsen voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden. Geheel op eigen kracht en doorzettingsvermogen bereikte topschaatster Reina Anema deze topprestaties. Ze neemt u graag mee in haar persoonlijke verhaal over hoe je als top talent de top bereikt en wat je op deze barre tocht allemaal tegen komt.

Siep Hoekstra
Siep gaf zes jaar training aan het Gewest Fryslân, twee jaar betrokken bij de nationale schaatsploeg van China en coach bij de Wit-Russische schaatsbond in Minsk. Momenteel is Hoekstra trainer van Team FrySk, waarbij vooral gekeken wordt naar wie je bent als persoon, je talent, discipline en motivatie.