Ontwerpwedstrijd schoolplein

Ontwerp en win een mooier en gezonder schoolplein!

 

Vinden jullie dat het schoolplein van jullie basisschool wel een opknapbeurt kan gebruiken? En kunnen jullie daarvoor een vernieuwend en uitdagend ontwerp aanleveren met je klas of groep? Doe dan mee! Friese basisschoolleerlingen krijgen de kans om, samen met hun leraren, een mooie prijs te winnen voor hun school en om daarmee hun schoolplein een gezonde en leuke opknapbeurt te geven.

 

Wat moet je doen?

Laat je inspireren tijdens de startsessie op 3 oktober om 14:30 bij NHL Stenden in Leeuwarden. Professionals en ontwerpers op het gebied van groene en gezonde schoolpleinen delen graag hun kennis en geven interessante eyeopeners en inzichten. En wij geven jullie daarbij graag uitleg over de wedstrijd.

Meld je vervolgens voor 20 oktober aan via de website www.samenfiks.nl/infra. Ga in de tussentijd aan de slag met jullie plan en ontwerp. Op 7 november is er tijd voor advies van onze professionals. Maak vervolgens een kort filmpje van ± 2 minuten waarin jullie laten zien (moodboard, maquette of ontwerp) en vertellen hoe jullie ideale schoolplein er moet zien. Zend dit voor 21 november in en de beste drie worden uitgenodigd om op 28 november het ontwerp en idee te komen presenteren in Leeuwarden.

Thema’s zijn groen en gezond, bewegen, flora en fauna en buiten leren.

1ste prijs
€ 10.000,- (ex. BTW) als bijdrage in uitvoering
– 2 fruitbomen of een insectenhotel
– Een gratis professioneel ontwerp
– Ondersteuning bij subsidie aanvraag
– Ondersteuning bij zelfwerkzaamheid

2de prijs
– 2 fruitbomen of een insectenhotel
– Een gratis professioneel ontwerp

3de prijs
– 2 fruitbomen of een insectenhotel

Een professionele jury bestaande uit een bestuurder van de provincie, een directeur uit het bedrijfsleven en een professional van IVN (natuureducatie) zullen de inzendingen beoordelen. Op 28 november zullen de winnaars na de presentaties bekend gemaakt worden.

De thema’s kort toegelicht.

Bewegen:

  • Sport en spel
  • Kinderen, juffen en meesters, samen

Buiten leren:

  • Ontdek Infra en Groen
  • Ontdek Flora en Fauna
  • Ontdek Techniek in het algemeen

Gezond Eten:

  • Laat het groeien en bloeien
  • En leer het zelf te maken en proeven