Aanleggen irrigatiesysteem voor zowel de fruitboomgaard als de kas bij Zorgboerderij Jeltehof

Niveau
Niveau 4

Start datum
11/02/2019

Opleiding
Groen en Recreatie Plantenteelt

Makelaar
Bauke Jacob de Vries

Omschrijving

Doel van de opdracht: Het aanleggen van een irrigatiesysteem voor zowel de fruitboomgaard als de kas bij Zorgboerderij Jeltehof.

Inhoud van de opdracht: Zorgboerderij Jeltehof is gevestigd aan Jeltewei 1 in Hommerts.  Jeltehof biedt dagbesteding aan voor ouderen en jongeren. Er wordt onder andere passende zorg en begeleiding geboden aan ouderen die door -beginnende- dementie of psychosociale problemen afhankelijk zijn van zorg. Tevens wordt er dagbesteding aangeboden voor kinderen (indicatief 6 tot 14 jaar) met behoefte aan extra ondersteuning en begeleiding. Kenmerkend voor de dagindeling is de vaste structuur, waarbinnen veel mogelijk is. Uiteraard is er gelegenheid om mee te werken op de boerderij. Er zijn dieren die verzorgd mogen/moeten worden, maar ook spel, creativiteit, gezellig samen eten en drinken zullen onderdeel zijn van het dagprogramma.

Op het terrein van Zorgboerderij Jeltehof is een fruitboomgaard en kas aanwezig. De eigenaar wil graag door middel van een irrigatiesysteem wat aangesloten wordt op een nabijgelegen sloot zorgen voor extra bewatering van de kas en de fruitboomgaard. Aan jullie de taak om hierover mee te denken en het systeem aan te leggen op een zo duurzaam mogelijke manier.

Standplaats

Reageren regioleren

  • Persoonlijke gegevens

  • Klas

  • Motivatie