: Marktonderzoek naar het aantal paardenbedrijven/paarden binnen de regio Sudwest Fryslan (andere regio is ook mogelijk)

Niveau
Niveau 4

Start datum
28/10/2019

Opleiding
Dierverzorging Paardenhouderij

Makelaar
Jacoline van Liere

Omschrijving

De KNHS en FNRS willen graag in kaart brengen hoeveel paardenbedrijven er binnen bepaalde regio’s in Friesland actief zijn. Deze bedrijven kunnen variëren van maneges, pensionstalling, ponyclubs, particuliere stalling tot rijvereniging, etc. Men heeft een globaal beeld van het aantal bedrijven in deze sector, maar er is hiernaar nog nooit een echt marktonderzoek gedaan.

Allereerst gaan jullie vaststellen welk gebied jullie willen onderzoeken en hoe jullie dit marktonderzoek willen aanpakken. Jullie kunnen onderzoek doen via internet (facebook, google, etc), maar bijvoorbeeld ook zelf bedrijven benaderen. Dus jullie maken een plan van aanpak, waarin staat hoe jullie het gaan aanpakken om zoveel mogelijk bedrijven in kaart te brengen. Daarbij is het ook belangrijk om te weten, welke vragen de opdrachtgeefster beantwoord wil hebben. Hiervoor moeten jullie een vragenlijst opstellen die jullie aan de desbetreffende bedrijven kan stellen.

Wanneer jullie het aantal bedrijven in kaart hebben gebracht en hiervan een uitgebreid (digitaal) verslag hebben gemaakt (locatie, activiteiten, contactgegevens, etc) kan dit onderzoek in een volgende periode van 10 weken uitgebreid worden met het onderzoek naar het aantal paarden binnen desbetreffende regio.

Eindproduct: Een overzichtelijk verslag waarin alle bedrijven (met hun specificaties) binnen deze sector vermeld staan.

Evt kan in een volgende periode (vervolgopdracht) een overzicht gemaakt worden van alle paarden binnen de desbetreffende regio.

Standplaats