Investering in triplesmaaiers

Niveau
Niveau 3 Niveau 4

Start datum
06/02/2020

Opleiding
Loonwerk Plantenteelt

Makelaar
Reinier van der Steege

Omschrijving

Beschrijving bedrijf:

Dit loonbedrijf is ontstaan in 1927. Pake Gerrit Douwe is toen begonnen met paard en wagen. In 1969 nam zoon Arjen het bedrijf over met 4 trekkers, en ging vanaf toen verder met het merk “Fiat”. Dit is nu nog steeds terug te vinden in de terracottakleur “New Holland”. Vanaf 1993 is het loonbedrijf in handen van Gerrit Douwe en Vogeltje. Sinds 2012 is Tjeerd medefirmant. Er zijn inmiddels 12 New Holland trekkers. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk agrarisch. Daarnaast doen wij ook diverse opdrachten voor bedrijven, particulieren en overheidsinstellingen.

 

Beschrijving & doel van de opdracht

Op dit moment hebben we 2 triplemaaiers en 1 dubbele maaicombi op het bedrijf. Eén van de triples is bijna aan vervanging toe. Jullie zouden voor ons kunnen bekijken of het verstandig is om deze gewoon te vervangen voor een soortgelijke triple maaier. Of dat het verstandiger is om deze (mogelijk samen met de dubbele combi) in te ruilen voor een zelfrijdende triplemaaier.

Eisen eindproduct:

-Bezoek het bedrijf en maak kennis met de ondernemer en inventariseer de opdracht

-Schakel een expert in die jullie meer over dit onderwerp kan vertellen

-Breng de voor-en nadelen van beide opties in beeld

-Wat zijn de benodigde investeren voor beide opties, reken uit en vergelijk ze met elkaar

-Maak een duidelijk financieel overzicht voor beide opties met de kosten (voor aanschaf en onderhoud) en opbrengsten

-Verzamel alle bovenstaande resultaten in een netjes en uitgebreid verslag en geef aanbevelingen (Dit verslag bestaat o.a. uit (1) bedrijfsomschrijving, (2) probleemstelling, (3) drie oplossingen, (4) onderbouwde aanbeveling(en) + (5) samenvatting gesprek expert)

Standplaats