Ontwerp een nieuw logo + promotieplan voor VANLA

Niveau
Niveau 3 Niveau 4

Start datum
02/11/2020

Opleiding
Dierverzorging Paraveterinair Paardenhouderij

Makelaar
Wypkje de Jong

Omschrijving

Beschrijving bedrijf

VANLA is een dynamische vereniging in de Friese Wouden gelegen in het oosten van Friesland. De leden hebben oog voor het in stand houden van het bijzondere coulissenlandschap. Mede door de inspanningen van VANLA is dit biodiverse cultuurlandschap in de gemeente Achtkarspelen goeddeels in tact gebleven. Er is voor de boeren ruimte gebleven om een economisch bedrijf te runnen.

Beschrijving en doel van de opdracht

VANLA (vereniging voor agrarisch natuur en landschapsbeheer Achtkarpselen) is opzoek naar een groep die het leuk lijkt om een nieuw logo voor hen te ontwerpen. In een gesprek werd er aangegeven dat het logo van nu een beetje ‘ouderwets/achterhaald’ is. VANLA staat dus open voor een nieuwe frisse blik m.b.t. het logo.

Het doel van deze opdracht is het ontwerpen van een nieuw logo zodat VANLA deze in gebruik kan nemen.  Daarnaast gaan jullie het nieuwe logo promoten. Jullie gaan de vereniging en het nieuwe logo meer bekendheid geven in de regio.

 

Eisen eindproduct

  • Onderzoek wat voor vereniging VANLA precies is. Waar houdt deze vereniging zich mee bezig?
  • Ga in gesprek met de voorzitter van de vereniging om te horen welke wensen hij heeft m.b.t. het logo
  • Ontwerp, op basis van deze wensen, drie verschillende logo’s zodat de voorzitter keuze heeft.
  • Schakel ook een expert in die jullie logo’s kan beoordelen. Hierdoor ontstaan mogelijk weer nieuwe ideeën die jullie kunnen verwerken in de logo’s
  • Bereken wat het kost om deze logo’s daadwerkelijk te ontwerpen/te laten maken en presenteer dit aan de vereniging zodat zij een keuze kunnen maken.
  • Bedenk een promotieplan om het nieuwe logo en de vereniging meer bekendheid te geven
  • Wanneer de vereniging akkoord is, voer je ook het promotieplan uit.

Standplaats