Organiseren farmwalk

Niveau
Niveau 4

Start datum
11/11/2019

Opleiding
Paraveterinair

Makelaar
Wypkje de Jong

Omschrijving

Beschrijving bedrijf
De fam. Visser heeft in Schellinkhout het melkveebedrijf Hoeve de Meeuw. Dit is een melkveebedrijf met een recreatietak. Ook is er veel zorg en aandacht voor weidevogels. Het bedrijf wordt gerund door Jaap en Monique Visser met hulp van hun kinderen. Door middel van de vakantiewoningen op het erf laten zij jaarlijks veel burgers op een positieve manier kennismaken met de landbouw.

Beschrijving & doel van de opdracht
Het doel van deze opdracht is de leerlingen van een basisschool informeren over de actualiteiten die momenteel gaande zijn binnen de sector. Jullie gaan dit doen doormiddel van een farmwalk. Door deze farmwalk informeren jullie de leerlingen van de basisschool over het bedrijf en de sector. Probeer dit zoveel mogelijk in ‘Jip-en-Janneke-taal’ uit te leggen zodat zij dit ook goed kunnen begrijpen. Vergeet ook tijdens deze rondleiding niet om de leerlingen iets te drinken en/of eten aan te bieden. De basisschool hiervoor moeten jullie zelf regelen. Let op! Doe alles in overleg met de opdrachtgevers. Zij stellen het bedrijf beschikbaar dus informeer ook waar zij open voor staan en wat zij graag willen wat jullie vertellen.

Eisen eindproduct
– Jullie maken een draaiboek van de gehele farmwalk. In dit draaiboek staat precies beschreven wat op welk punt vertelt moet worden. Laat dit draaiboek controleren door de opdrachtgevers. Pas als zij akkoord geven kunnen jullie los met de verdere voorbereidingen.
– Schrijf ook in het draaiboek op wat er momenteel gaande is binnen de agrarische sector en wat voor (eventuele) gevolgen dit voor het bedrijf heeft. Probeer de leerlingen van de basisschool ook uit te leggen wat deze ontwikkelingen voor jullie als toekomstige veehouder betekenen.
– Jullie benaderen een basisschool en overleggen over een datum waarop zij op het bedrijf kunnen komen (Voorkeur gaat uit naar een donderdag)
– Maak een spel om te checken of de leerlingen van de basisschool goed opgelet hebben tijdens jullie farmwalk. Doe dit spel aan het einde van de farmwalk.

Standplaats