Perceelregistratie via de app

Niveau
Niveau 4 Niveau 3

Start datum
31/01/2022

Opleiding
Loonwerk Plantenteelt

Makelaar
Reinier van der Steege

Omschrijving

Beschrijving bedrijf

Loon- en Grondverzetbedrijf Sjoerd Nauta is actief in de agrarische sector en in de grond-, weg- en leidingbouw. Sinds de oprichting in 1985 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot betrouwbare, sterke speler binnen de sector. Loon- en grondverzetbedrijf Sjoerd Nauta onderscheidt zich door met kennis van zaken en met passie opdrachten voor te bereiden en uit te voeren. Er wordt veel aandacht besteed aan het werk, de medewerkers en het werkmaterieel zodat doeltreffend samen gewerkt kan worden en adequaat kan worden gereageerd op problemen. Met vaste medewerkers en moderne machines worden jaarlijks een groeiend aantal klanten geholpen met diverse agrarische werkzaamheden.

 

Beschrijving & doel van de opdracht

Binnen de loonwerk tak is dit bedrijf opzoek naar een nieuwe app. Een app om op een simpele manier (perceel) informatie te gegeven aan alle medewerkers. Idealiter kan de klant of voerleverancier informatie toevoegen aan de percelen welke zij vervolgens kunnen aflezen. Denk daarbij onder andere aan de hoeveel m3 drijfmest per hectare, kunstmest hoeveel, welke percelen moeten worden bewerkt, beheer etc.

Eisen eindproduct:

-Bezoek het bedrijf en maak kennis met de ondernemer en inventariseer de opdracht

-Schakel een expert in die jullie meer over dit onderwerp kan vertellen

-Maak een SWOT-analyse voor dit bedrijf, wat zijn de voordelen, nadelen, mogelijkheden en bedreigingen voor deze mogelijke app

-Raadpleeg internet EN minimaal vijf collega loonwerkers en vraag hoe zij hier mee om gaan, en of ze al een app gebruiken? Probeer te achterhalen welke technieken en apps er al zijn.

-Probeer zoveel mogelijk informatie te vergaren over dit onderwerp via experts, collega’s en natuurlijk het internet en probeer aan de hand van al deze informatie de inhoud van de app op te schrijven. Kortom, welke functies en mogelijkheden moet de app minimaal hebben wil het een succes worden. Schrijf deze allemaal op en leg uit waarom.

-Kom in contact met bedrijven die zulke app’s maken en vraag minimaal drie verschillende offertes aan voor wat jullie ontworpen app gaat kosten om te ontwikkelen

-Verzamel alle bovenstaande resultaten in een netjes en uitgebreid verslag en geef aanbevelingen (Dit verslag bestaat o.a. uit (1) bedrijfsomschrijving, (2) probleemstelling, (3) drie oplossingen, (4) onderbouwde aanbeveling(en) + (5) samenvatting gesprek expert)

Standplaats