risico inventarisatie op gebied van zoönosen, dierenwelzijn en diergezondheidszorg

Niveau
Niveau 4

Start datum
19/11/2018

Opleiding
Paraveterinair

Makelaar
Jacoline van Liere

Omschrijving

Doel van de opdracht:

Risico inventarisatie op gebied van zoönosen, dierenwelzijn en diergezondheidszorg en een daarbij behorend advies.

Inhoud van de opdracht:

Zorgboerderij ‘De Meezinger’ is in het bezit van een zoönosen keurmerk. Zoönosen zijn ziektes die van dier op mens overgedragen kunnen worden. Dit keurmerk wordt afgegeven door de Gezondheidsdienst voor Dieren. 1x per jaar komt de dierenarts langs om te kijken of de zorgboerderij nog aan alle punten voldoet. Hij loopt hierbij een checklist af.

Als groepje ga je inventariseren op welke punten dit bedrijf nog verbeteringen kan toepassen. Worden bijvoorbeeld alle entingen wel gegeven, wordt er regelmatig mestonderzoek gedaan op parasieten etc.
Jullie letten dus niet alleen op het risico van overdraagbare ziektes van dier op mens maar ook op dierenwelzijn en diergezondheidszorg. Worden alle dieren op de juiste wijze gehuisvest, verzorgt?. Wat gaat goed en wat kan beter? Maak een inventarisatie en geef daarbij aan hoe je verbeterpunten zou kunnen uitvoeren en wat zijn hiervan de kosten?

Eindresultaat: Een verslag waarin een risico inventarisatie op gebied van zoönosen, dierenwelzijn en diergezondheidszorg met een daarbij horend uitgewerkt advies.

Op het terrein zijn mensen aanwezig  met een beperking. Hiermee moet je rekening houden. Met deze deelnemers is het belangrijk dat je je afspraken na komt. Structuur en regelmaat is namelijk erg belangrijk voor deze doelgroep.

De locatie van zorgboerderij de Meezinger is niet rechtstreeks te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Standplaats

Reageren regioleren

  • Persoonlijke gegevens

  • Klas

  • Motivatie