Script en draaiboek voor themafilmpjes agrarische sector voor de Heus Voeders B.V.

Niveau
Niveau 4

Start datum
19/11/2018

Opleiding
Bloem en Styling Dierverzorging Paardenhouderij Veehouderij

Makelaar
Jacoline van Liere

Omschrijving

Doel van de opdracht:

Het maken van een draaiboek en script voor themafilmpjes over de agrarische sector,  speciaal voor basisschoolleerlingen.

Inhoud van de opdracht:

Kinderen raken steeds meer vervreemd van hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Zij kunnen op het internet genoeg informatie vinden over de agrarische sector, maar dan worden ze vaak geconfronteerd met informatie en beelden van organisaties die juist tegen de agrarische sector zijn. Met de website www.deheuskidzz.nl wil De Heus Voeders op een laagdrempelige manier een objectief kijkje geven in de agrarische sector. Anna en Daan (dat zijn de 3d kids van De Heus) leggen op deze website uit hoe dieren worden gehouden en hoe zij melk of eieren geven en hoe een schnitzel uiteindelijk op je bord beland. Kinderen leren niet alleen over de dieren zelf maar ook hoe belangrijk de agrarische sector is.

Men wil deze voorlichting aan kinderen verder gaan uitbreiden met behulp van korte filmpjes waarin Anna aan Daan bijv uitlegt: Wat komt er allemaal kijken bij de kalveropfok, hoe werkt het in de kraamstal voor biggen, hoe werk een melkrobot, wat is weidegang, hoe wordt diervoeding gemaakt,  etc. Voor deze filmpjes gaan jullie het script schrijven, het draaiboek maken en denken jullie na over hoe De Heus deze filmpjes het beste kan inzetten om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen te bereiken. Het zijn korte filmpjes voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar (denk aan de filmpjes van Klokhuis). Elk themafilmpje zal een combinatie worden van real-life beelden gecombineerd met 3D beelden van Anna en Daan. Naast de serieuze inhoud is er ook ruimte voor kleine grapjes in de filmpjes. We ontdekken graag hoe creatief jullie zijn! Elk filmpje mag max 3 minuten duren. Jullie mogen meerdere filmpjes bedenken, al gelang de tijd die jullie hiervoor hebben.

Jullie mogen zelf de locatie vastleggen en alle attributen regelen om vervolgens op de “draaidag” aanwezig te zijn om te assisteren.

 

Standplaats

Reageren regioleren

  • Persoonlijke gegevens

  • Klas

  • Motivatie