verzorgingsplan dieren

Niveau
Niveau 4 Niveau 3

Start datum

Opleiding
Dierverzorging Paardenhouderij

Makelaar
Afke Zandvliet

Omschrijving

Verzorgingsplan dieren

 

Beschrijving bedrijf

Jaren geleden startte Biologisch Natuurvlees / Natuurlijk Beheer met het inzetten van gescheperde kuddes, om daarmee op een verantwoorde manier terreinen te onderhouden (gescheperde kuddes zijn groepen schapen die beheerd worden door schaapherders).

Inspelend op de uiteenlopende onderhoudsbehoeften van de natuurgebieden bleek al snel dat je voor een diversiteit in terreinen eigenlijk ook verschillende typen grazers nodig had. En zo kwamen er naast de Schoonebeeker Heideschapen ook Schotse Hooglanders en Black Angus runderen! En omdat je er met zoveel dieren niet aan ontkomt om af en toe te moeten slachten, volgde al snel de webshop Biologisch Natuurvlees waar het natuurvlees van de boventallige dieren wordt verkocht.  Naast het beheren van natuurterreinen en de verkoop van biologisch natuurvlees heeft het bedrijf ook een zorgtak.

Beschrijving opdracht

Voor de zorgtak op het bedrijf wil de opdrachtgever graag een verzorgingsplan hebben voor de verschillende dieren op het bedrijf. Alle zorg voor een dier komt samen in een verzorgingsplan. Van een diersoort gaan jullie met je groep een verzorgingsplan opstellen. Dit verzorgingsplan bevat: Beschrijving van alle dagelijkse en periodieke verzorging voor die diersoort. Daarbij moet het verzorgingsplan zo gemaakt worden dat het te gebruiken is voor de zorgdeelnemers op het bedrijf.

 

Eisen eindproduct

  • Verdiep je in de cliënten van de zorg op het bedrijf. Welke speciale wensen en behoeftes hebben deze cliënten nodig bij hun activiteiten. Via de opdrachtgever en het internet kun je hier veel informatie over vinden.
  • Verdiep je in de diersoorten op het bedrijf.
  • Schakel een expert in die jullie meer over een verzorgingsplan van de verschillende diersoorten kan vertellen.
  • Maak met behulp van de ingewonnen informatie een verzorginsplan voor de verschillende diersoorten, wat gebruikt kan worden door de zorg cliënten op het bedrijf.
  • Presenteer het verzorgingsplan aan het bedrijf.

 

 

Standplaats