Wormbestrijdingsplan manege Poptaruters Dronrijp

Niveau
Niveau 4

Start datum
19/03/2019

Opleiding
Paraveterinair

Makelaar
Jacoline van Liere

Omschrijving

Doel van de opdracht:

Op deze manege staan meerdere paarden. Sommige paarden/pony’s worden gebruikt in de lessen, andere paarden/pony’s zijn van particulieren die hun paard op deze manege gestald hebben.

Manege Poptaruters wil graag een onderzoek naar de mate van wormbesmetting op hun bedrijf. Welke paarden zijn wel/niet dragers van wormen. Om welke wormen gaat het? Wanneer jullie dit geïnventariseerd hebben, gaan jullie een plan schrijven, om de wormbesmetting onder controle te krijgen. Wat moet er gedaan worden? Jullie gaan een uitgebreid stappenplan schrijven, die de manege elk jaar kan gebruiken.

Voor het ontlastingonderzoek kunnen jullie gebruik maken van het laboratorium op Nordwin College.

Eindproduct: Een uitgebreid adviesrapport over de wormbesmettingsgraad op deze manege. Hierin moet duidelijk een bedrijfsbehandelplan in opgenomen zijn. Ook moet het voor de manege inzichtelijk zijn, welke paarden die op dit moment op het bedrijf aanwezig zijn, een wormbesmetting met zich meedragen.

In de periode nov – febr gaan jullie een uitgebreid literatuuronderzoek doen naar de verschillende wormsoorten die op een paardenbedrijf kunnen voorkomen. Tevens maken jullie een inventarisatie van welke wormmiddelen het beste gebruikt kunnen worden (afhankelijk van het jaargetijde/wormbesmetting)

In de periode febr – mei gaan julie het ontlastingonderzoek uitvoeren en stellen jullie het adviesrapport op voor deze manege. Dit rapport wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever.

Standplaats

Reageren regioleren

  • Persoonlijke gegevens

  • Klas

  • Motivatie