Studenten ROC Friese Poort bouwen vogelkijkhut voor Nationaal Park De Alde Feanen

Afgelopen zomer is helaas de vogelkijkhut van It Fryske Gea in Nationaal Park De Alde Feanen door brand verwoest. Het It Fryske Gea wou graag een nieuwe Vogelkijkhut realiseren voor de bezoekers van dit stukje unieke natuur van Friesland hiervoor hebben ze contact gezocht met SamenFiks.

SamenFiks heeft de verbinding gemaakt met ROC de Friese poort om te kijken of het eventueel een mooi studentenproject zou zijn. Het antwoord was zeer positief! En zo gingen vier leerlingen fanatiek aan de slag om ontwerptekeningen en een begroting te maken van de bouwkosten.

Na wat opstartproblemen is ook Bouwbedrijf De Jong & De Wal uit Grou er bij betrokken voor het verwijderen van de oude fundering en het plaatsen van de nieuwe. Spontaan boden zij de leerlingen ook een plek aan in hun werkplaats om de hut, onder begeleiding van hun zeer ervaren timmerlieden, te kunnen bouwen. Hoe leuk is dat!

Er wordt op dit moment nog druk gewerkt om ervoor te zorgen dat de Kijkhut geplaatst kan worden voor 15 maart.