Afstudeerstage weg- en waterbouw van Frans Koster

Naam: Frans Koster
Leeftijd: 27
Opleiding: Weg- en Waterbouw ( middenkaderfunctionaris infratechniek)  aan de Friese Poort in Drachten
Afstudeerstage: Oosterhof Holman beton- en waterbouw Harlingen


We zijn hier op de Zernike Campus, wat wordt hier allemaal gedaan?
“Dit project is onderdeel van de herinrichting van de Zernike Campus hier in Groningen. In de lengte van de vijver komt een steiger langs het water. Aan de noordzijde komt een grote trap naar beneden, naar iets boven het waterpeil van de vijver. Dat dient dan onder andere als zitplaats voor buiten. Ook de brug over de vijver wordt deels gerenoveerd. Naast de vijver komt nog een smal parkje. Ook wordt er door de infra afdeling van Oosterhof Holman gewerkt aan een nieuwe busbaan, zodat studenten van de campus nog sneller vervoert kunnen worden.”

Wat is jou rol in het project?
“Ik ben voornamelijk bezig met controles en inspecties. Ik controleer het zuurstofgehalte en de temperatuur van het water in de vijver. Dat doe ik elke week. Die resultaten noteer ik in een tabel. Als de waardes te veel afwijken moeten we actie ondernemen. Verder doe ik nog een aantal dingen hier, zoals inspecties van de binnengekomen vracht en administratie. En nog meer klusjes wat op dat moment speelt, zoals bijvoorbeeld de vijzeldruk registreren bij het stempelen van de buispalen.”

Hoe ben je eigenlijk bij je huidige opleiding gekomen?
“Een goede vriend van mij heeft deze opleiding al gedaan, dus ik wist er al een beetje vanaf. Ik zat eerst op het CIOS in Heerenveen. Ik ben toen ziek geworden en kon niet meer verder met het diploma wat ik heb gehaald daar. De opleiding die ik nu doe leek mij al een tijdje leuk, dus ik dacht: ik ga ervoor! En tot nu toe bevalt het me erg goed.”

Wat is je plan voor de toekomst?
“Dat weet ik echt nog niet. Misschien wil ik nog verder leren op het HBO, maar als ik nu een baan aangeboden zou krijgen, zou ik dat ook niet afslaan. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”