Persoonlijk verhaal

Na de havo ben ik in Groningen Commerciële Economie aan de HEAO gaan studeren. Toen nog een zeer theoretische studie. Ik was theorie stampen wel gewend op de havo maar miste nog wel iets. Achteraf gezien was dat de verbinding met de praktijk. Een meeloopdag met een buurman die als vertegenwoordiger werkte was in het 2de jaar een eerste kijk in de praktijk. Leuk, maar dat was maar een heel klein tipje van sluier.

Ik wilde meer zien dan dat en heb me toen aangesloten bij studievereniging Actis. Geen studentenvereniging! Daar had ik absoluut geen zin in. Actis leden organiseerden congressen, lezingen en excursies voor mijn opleiding. Al netwerkend leerde ik diverse mensen kennen en gelijktijdig kreeg ik een beter beeld van het werkveld. Voor mij was dat een grote toegevoegde waarde in mijn studietijd.

 Na mijn diplomering ben ik achtereenvolgend aan het werk gegaan als junior accountmanager en shopmanager in de telecom, vervolgens als transportleider en mengmeester in de betonmortel en nu werk ik als projectcoördinator bij Samen FIKS. Onderwijs en praktijk dichterbij elkaar brengen doe ik nu al meer dan 10 jaar en het verveelt nog steeds niet.

Bij de verschillende werkgevers heb ik diverse cursussen, trainingen en opleidingen gedaan waarvan de opleiding tot Betontechnoloog wel 1 van de meest pittige was. En dat terwijl ik er al snel achter kwam dat beton niet het product was waar ik mijn carrière aan wilde verbinden. Ik kijk graag verder, ben nieuwsgierig en wil met mijn werk graag een bijdrage leveren aan een duurzame groene toekomst voor de volgende generatie waarbij werkgeluk en een mooie (studie)loopbaan in infra en groen een belangrijke rol speelt voor de doelgroepen van FIKS. Waarbij kansen voor de student bovenaan staat.

De belangrijkste voordelen in de samenwerking tussen de 3-O’s

Je kunt, als je het goed doet, synergie laten ontstaan. Win-win-win is een onlosmakelijk onderdeel hierin. En daarbij de lerende centraal. Door samenwerken kun je jongeren een nog betere toekomst bieden. Het wiel wordt niet steeds opnieuw uitgevonden. Vooral als je met elkaar een lange termijn visie hebt. Daarnaast is het gewoonweg fijn en prettig om ook op een andere, dan de commerciële, manier met elkaar om tafel te zitten. Ik wordt er in ieder geval blij van wanneer het project waar ik aan werk voor de driehoek tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid voor een ieder een toegevoegde waarde heeft.

Expertise

Mijn expertises bruikbaar voor het netwerk zijn; Vakinhoudelijk: Algemeen grond -, weg- en waterbouw, infra en groen op hoofdlijnen, betontechnologie, marketing en communicatie, bedrijfsplannen en marktonderzoek. Algemene vaardigheden: bouwen van een zakelijk netwerk, coachen bijvoorbeeld van leerlingen en studenten bij projecten of in de zoektocht naar de juiste opleiding of baan, feedback geven en samenwerken stimuleren. En natuurlijk is waar nodig maatwerk mogelijk.

Je mag mij benaderen voor de volgende activiteiten

Activiteiten
PO
VO
MBO
HBO
Frequentie per jaar
Gastles
Excursie
Bedrijfsbezoek
Advies in projecten
Begeleiding in projecten
Coaching (indiv./groep)
Mentoring (indiv./groep)

Reageren