Persoonlijk verhaal

Ik ben Jean Berkhout en ik ben opgegroeid in het groen, aangezien mijn vader een eigen tuincentrum en kwekerij heeft gehad. Op jonge leeftijd heb ik hoveniersbedrijf De Tuinwijzer opgezet. Ik heb dit bedrijf laten groeien naar uiteindelijk 12 medewerkers. Uiteindelijk heb ik dit bedrijf losgelaten om andere ambities na te jagen.

De Tuinwijzer is op diverse markten actief geweest. In die periode bestond het bedrijf uit drie disciplines namelijk: hoveniersbedrijf, tuincentrum en kwekerij. Mijn werkervaringen binnen het bedrijf zijn erg divers: eigenaar, projectleider, ontwerper, calculator/verkoper/planner, hovenier/tuincentrum en kwekerij. Na deze periode ben ik als ZZP-er verder gegaan als tuin- en landschapsontwerpen/project begeleider, waarvoor ik vele leuke uitdagende projecten heb mogen realiseren.

6 jaar geleden zijn we als gezin verhuisd van Noord-Holland naar Drenthe. Een mooi moment om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In de eerste twee jaar werkzaam geweest als directeur van een boomkwekerij waar volle grond plantgoed en vaste planten werden gekweekt. Hier had ik vooral een commerciële verantwoording. Hoe ziet de markt eruit? Wat is de vraag? Wat gaan we kweken? Uiteindelijk kwam Snoek Puur Groen op mijn pad, waar ik inmiddels 4 jaar werkzaam ben. In de eerste 3 jaar in de functie van operationeel directeur. Dit jaar ben ik meer mijn passie gaan volgen: namelijk de verbinding met de klant waar ik de volgende klanten bedien: particulieren, onderwijs, bedrijven en instellingen. Ik draag zorg voor het proces van vraag van de klant tot een goede overdracht naar uitvoering. De Customer Journey optimaliseren is voor mij key. Klant staat centraal! Ook de uitdagingen die ik dagelijks tegenkom pak ik graag aan. Geen groen vraagstuk is mij te gek. En gelukkig is groen met een grote transitie bezig en ben blij hier deel aan te mogen nemen.

Ik ben een persoon die zijn ervaring vooral heeft opgedaan door het te doen. Learning by doing. Ik heb een HEAO en groene achtergrond qua opleiding, maar alles geleerd in de praktijk. Mijn ambitie is om op het commerciële vlak mezelf verder te ontwikkelen en projecten te mogen oppakken welke mij blijven uitdagen. Ik deel graag mijn ervaring en kunde met de groen liefhebbers om mij heen. Ook wil ik me inzetten en ontwikkelen op het gebied van hergebruik van materialen, klimaat vraagstukken en circulaire economie.

De belangrijkste voordelen in de samenwerking tussen de 3-O’s

Zoals ik al eerder vertelde heb ik veel gehad aan learling by doing. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers hier ook veel aan hebben en dat de brug tussen theorie en praktijk nog beter neergezet kan worden.

Expertise

Mijn expertise ligt op het groene vlak. Voor vraagstukken rondom het proces van de vraag van de klant tot en met de uitvoering van een groenproject ben je bij mij aan het goede adres. Ook heb ik veel ervaring met het begeleiden en coördineren van projecten. Tot slot kan ik ook een bijdrage leveren bij technische skills, soft skills en persoonlijke groei.

Je mag mij benaderen voor de volgende activiteiten

Activiteiten
PO
VO
MBO
HBO
Frequentie per jaar
Gastles
Excursie
Bedrijfsbezoek
Advies in projecten
Begeleiding in projecten
Coaching (indiv./groep)
Mentoring (indiv./groep)

Reageren