Dagbestedingsprogramma zorgboerderij

Niveau
Niveau 3

Start datum

Opleiding
Paraveterinair Paardenhouderij Dierverzorging

Makelaar
Afke Zandvliet

Omschrijving

Dagbestedingsprogramma zorgboerderij

 

Beschrijving bedrijf

 

Zorgboerderij De Stobbepoele is in 1983 begonnen als een varkenshouderij. Het houden, verzorgen en verkopen van varkens was een lange tijd de kernactiviteit van de boerderij. In 2009 is zorgboerderij De Stobbepoele gestart. Door veel wet- en regelgeving ging dit niet samen met het varkensbedrijf en is de levende have van het varkensbedrijf verkocht. Vanaf die tijd hebben verschillende soorten kleinvee een thuis gevonden op De Stobbepoele, zoals schapen, kippen, geiten en uiteraard varkens. Er is ook een paard dat geregeld bereden wordt in een buitenbak.

Naast de dieren is er ook de boerderijwinkel waar (boeren)streek producten en een aantal cadeauartikelen worden verkocht. ’s Zomers wordt De Stobbepoele door menig fietser bezocht en kan men op het zonovergoten terras genieten van boeren-ijs of lekker kopje koffie. Zorgboerderij de Stobbepoele heeft 3 jaar geleden een prachtig zorgpaviljoen gebouwd waar er naast de begeleidende zorg ook beschermd (zelfstandig) wonen aangeboden wordt.

Beschrijving en doel van de opdracht:

 

Het bedrijf wil graag voor de cliënten een dagbestedingsprogramma maken wat zij jaarrond kunnen gebruiken op het bedrijf. Dus een beschrijving van de verschillende activiteiten voor de verschillende cliënten die ze per dag/week/maand of seizoen kunnen uitvoeren.

 

Eisen eindproduct: 

  • Verdiep je in het bedrijf en de cliënten van de zorgboerderij. Welke speciale wensen en behoeftes hebben deze cliënten nodig bij hun activiteiten en wat is er mogelijk op het bedrijf. Via de opdrachtgever en het internet kun je hier veel informatie over vinden.
  • Schakel een expert in die jullie meer over dit onderwerp kan vertellen.
  • Maak naar aanleiding van de informatie van de opdrachtgever en jullie eigen ideeën een opzet voor een dagbestedingsprogramma voor clienten. Bespreek dit met de opdrachtgever.
  • Presenteer jullie uiteindelijke dagbestedingsprogramma aan het bedrijf.

Standplaats