Opdrachten maken voor basisschool leerlingen voor educatieboerderij te Ylst

Niveau
Niveau 3 Niveau 4

Start datum
27/01/2020

Opleiding
Dierverzorging Paraveterinair

Makelaar
Jacoline van Liere

Omschrijving

De Wylde Boerinne is een boerderij aan de rand van IJlst. Op deze boerderij worden 130 koeien gemolken, met behulp van melkrobots.

Watze en Marja de Vries ontvangen graag mensen om hen te vertellen over het boerenleven. Ze hebben een winkeltje met zuivelproducten maar ook een melktap. Ook zijn ze een educatieboerderij geworden. Basisscholen kunnen met hun leerlingen op bezoek komen om zo meer te leren over het leven op de boerderij

Jullie gaan voor deze educatieboerderij 2 opdrachten maken:

  1. Het ontwerpen van een opdracht voor groep 5/6 over de voedselketens op de boerderij. Eerst gaan jullie onderzoeken welke voedselketens er zijn op de boerderij. Vervolgens gaan jullie een doe-opdracht hierover maken. Deze opdracht moet door de kinderen zelfstandig kunnen worden uitgevoerd.
  2. Het ontwerpen van een opdracht voor groep 7/8 over de voedselkringloop op de boerderij. Eerst gaan jullie onderzoeken welke voedselkringloop er op de boerderij aanwezig is. Vervolgens gaan jullie een doe-opdracht hierover maken. Deze opdracht moet door de kinderen zelfstandig kunnen worden uitgevoerd.

Standplaats