Uitbreiding grondwerkzaamheden

Niveau
Niveau 3 Niveau 4

Start datum
02/02/2023

Opleiding
Loonwerk Plantenteelt

Makelaar
DorienAarts

Omschrijving

Beschrijving bedrijf

Dit loonbedrijf is ontstaan in 1927. Pake Gerrit Douwe is toen begonnen met paard en wagen. In 1969 nam zoon Arjen het bedrijf over met 4 trekkers, en ging vanaf toen verder met het merk “Fiat”. Dit is nu nog steeds terug te vinden in de terracottakleur “New Holland”. Vanaf 1993 is het loonbedrijf in handen van Gerrit Douwe en Vogeltje. Sinds 2012 is Tjeerd medefirmant. Er zijn inmiddels 12 New Holland trekkers. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk agrarisch. Daarnaast doen wij ook diverse opdrachten voor bedrijven, particulieren en overheidsinstellingen.

Beschrijving & doel van de opdracht

De laatste jaren groeit het grondwerk dat wij uitvoeren. Ook het werk bij particulieren hoort hierbij. Denk daarbij aan het aanleggen van tuinen. Vaak moeten we dan kleine hoeveelheden zand en/of grond leveren of afvoeren. Op dit moment komen we dan met een trekker+dumper (voor het transport) en een kraan (om te laden). Er zijn ook dumpers/kippers te koop met een opgebouwde kraan met knijpbak. Vanaf wanneer zou het voor ons rendabel kunnen zijn om hierin te investeren. Of zou je zelfs de stap moeten maken naar een vrachtauto met opgebouwde kraan?

Eisen eindproduct:

-Bezoek het bedrijf en maak kennis met de ondernemer en inventariseer de opdracht

-Schakel een expert in die jullie meer over dit onderwerp kan vertellen

-Breng de voor-en nadelen van alle mogelijke opties in beeld

-Wat zijn de benodigde investeren voor beide opties, reken uit en vergelijk ze met elkaar

-Maak een duidelijk financieel overzicht voor beide opties met de kosten (voor aanschaf en onderhoud) en opbrengsten

-Beantwoordt de onderzoeksvragen; Vanaf wanneer zou het voor ons rendabel kunnen zijn om hierin te investeren. Of zou je zelfs de stap moeten maken naar een vrachtauto met opgebouwde kraan?

 

-Verzamel alle bovenstaande resultaten in een netjes en uitgebreid verslag en geef aanbevelingen (Dit verslag bestaat o.a. uit (1) bedrijfsomschrijving, (2) probleemstelling, (3) drie oplossingen, (4) onderbouwde aanbeveling(en) + (5) samenvatting gesprek expert) 

Standplaats